Boekenwand Aldert, mahonie / esdoorn. 615 x 51/34 x 230 cm.

Royaal uitgevoerde boekenwand, opgebouwd uit twee houtsoorten, mahonie voor de onderbouw en Canadees esdoorn voor de bovenbouw. De wand is kamerbreed en van vloer tot plafond, de schuine kanten volgen de dakhelling, en heeft een uitsparing voor de deur. De onderkasten vormen de basis. Het linker gedeelte is in zijn geheel vervaardigd, het rechterdeel is volledig uitneembaar. Dit stelde extra eisen aan de constructie, te meer daar er rekening gehouden moest worden met koppelingen in twee cv leidingen aan de rechterkant.  Er is één verstelbare legplank in alle onderkasten aangebracht. De vijftien deuren zijn even breed gehouden met vlakke panelen en voorzien van bijzonder fraaie leren grepen. De zijden aan weerskanten van de deur hebben strakke oplegpanelen, zowel in de onder- als bovenbouw. Alle stijlen hebben een bescheiden versiering, welke ook in de afsluitende sierlijst is aangebracht.

In de bovenkasten, die minder diep zijn, bevinden zich twee vitrinekasten met glazen schappen en strakke glazen deuren, alles in hardglas. Uiterst links is een klein roldeurtje ingepast waarachter alle snoeren van de bovenverlichting en verlichting van beide vitrinekasten is weggewerkt. De ledverlichting van de vitrinekasten is op ingenieuze wijze ingebouwd zodat geen snoeren zichtbaar zijn. De bovenkasten bestaan uit zes elementen, die met excenters en lamello clamex s verbindingen gekoppeld zijn. De randsierlijst is met de speciale lamello fast verbinder gemonteerd.

De afwerking van de wand is voor het mahonie gedeelte in een beits naar kleur en twee lagen hardwaxolie van ciranova naturel. Het esdoorn is alleen met twee lagen hardwaxolie  behandeld.