Boekenkast Johan, mahonie, 315 x 49/34 x 214 cm.

Solide, fraai ontworpen boekenkast met Engelse details, vervaardigd uit meest massief Sipo mahoniehout.  De kast is opgebouwd uit drie lage en drie hoge kasten die gescheiden worden door een doorlopend tussenblad afgezet met een duivenjagerprofiel. Ook de plint en de samengestelde kroonlijst bestaan uit een gedeelte. De bovenkasten zijn voorzien van glasdeuren met geprofileerde roedes. De stijlen en regels van de deurframes  hebben dezelfde profilering. De ruitjes lopen synchroon aan de plankindeling.

De onderkasten hebben een in hoogte verstelbare plank. De bovenkasten hebben een vaste plank en twee verstelbare planken.  De bovenkant is met een frame  en versterkt paneel uitgevoerd. Samen  met een lage onder regel aan de voorzijde ontstaat zo een uiterst stabiele kast. Alle achterwanden zijn ook als frame met paneel uitgevoerd, deze panelen bestaan uit gefineerd mahonie plaatmateriaal.

De zijwanden en onderste deuren hebben een ingefreesde kraallijst; de stijlen en regels van het frame zijn met een traditionele coupe d'anglais verbonden. Dit past goed bij het ontwerp. De sluitlijsten hebben een klassieke kraalversiering. Dezelfde lijsten zijn ook aangebracht tussen de kasten onderling. Dit is gedaan op verzoek om de kasten naderhand als afzonderlijke kasten te kunnen gebruiken. Om de afzonderlijke bovenkasten bij elkaar te houden is een ingenieus koppelsysteem bedacht en onzichtbaar achter de kroonlijst verborgen.

De kast is gekleurd met een cellulose beits mahonie, eigen kleurmenging en afgewerkt in twee lagen hardwaxolie naturel van Ciranova.